lördag 9 maj 2009

Ekologisk prästtopp

Så äntligen har Mikaela fått sin andra prästtopp. Hon hade önskemål om ekologiskt tyg, och valet föll på att testa en svart singeljersey med 96% bambu och 4 % lycra från Myllymuksut.
Tyget är verkligen jätteskönt! Ordentligt tungt med bra fall, men ändå rejält mycket stretch.
Eftersom den första prästtoppen var lite för smal över axlarna, och i snävaste laget rent allmänt, ritade jag om mönstret lite, ffa kring axelpartiet. Med detta tyg, som ju var betydligt mera töjbart än den vita pikén, så hade det nog inte behövts, visde det sig. Resultatet blev en onödigt löst sittande passform. Tyvärr.
Det är svårt att sy måttbeställt på distans! Hoppas dock att det kommer att gå lättare framöver. Inom kort fyller jag nämligen år, och har önskat mig en justerbar provdocka i födelsedagspresent!
Nåväl, förhoppningsvis kommer Mikaela ändå att få användning för sin topp. Hur den ser ut live kan ni se i hennes blogg!
Bambutyget kommer jag definitivt att använda mer av. Finns också i "diakongrönt" om någon skulle bli sugen...

7 kommentarer:

LillaBarn sa...

Håller tummarna för att du får din provdocka i födelsedagspresent. Min kära moster Lena skulle betala för vantarna,så förhoppningsvis har hon gjort det nu. Ska mejla henne i helgen och se till så hon gjorde det... Tjohoo, jag kommer ha de varmaste fingrarna i hela Sydney!!!

anna sa...

Snygg!!

Anonym sa...

Hej!
Om jag skickar paketet på tisdag har du möjlighet att hämta ut det snabbt då?

Din ekobyteskompis

Heimlaga sa...

Hej ekokompis!
Jag kommer att vara bortrest onsdag-söndag, så det blir nog inte förrän tidigast måndag paketet hämtas. Spännande!

Anonym sa...

OK bra att veta. Är det OK att jag skickar det på måndag då så att du har det på tisdag?

Heimlaga sa...

Ekokompis:
Det är helt OK, men lita inte på att ett paket/stort brev är framme på en dag! Enligt min erfarenhet tar det lika ofta tre dagar...

Anonym sa...

Vi gör ett försök ;)

/Ekokompisen