lördag 26 november 2011

Kulturtantsvarning!


Hittade ett stickat och delvis valkat ylletyg på Ohlssons Tyger som jag föll för. Mörkblå botten med en knottrig yta av någonsorts blommönster i blått/petrol och grönt. Plats för det i hyllan hade jag ju inte, så det fick omgående bli en kavaj el kofta enligt samma mönster som denna. Lite längre tror jag dock att jag gjorde den.

Kragen fodrad med velour, kantning med muddväv. Stora knappar ur gömmorna. Tack och lov provsydde jag knapphål på en restbit. Brukar mäta diametern på knappen och ställa in automatiken efter det. Men knapparna var 27mm och jag fick stega ner till 18 mm på knapphålen och de räckte fortfarande till! Hur nu det gick i hop... Jag har hunnit använda kavajkoftan några gånger och trivs utmärkt i den. När jag skulle fota den fick jag dock lite kulturtants-känsla av den, och någon kulturtant är jag tyvärr inte...Borde kanske bli?

4 kommentarer:

Moa sa...

Du är ju konstnär när du syr och konst är ju kultur, så lite kulturtant är du ju redan ;-) Fantastiskt duktig är du på att sy och skapa tycker jag! Trevlig advent!

yngla sa...

Jag tycker att den är urläcker!
Och nej, jag har inte glömt bort tvålen. Den ligger på köksbordet och kommer till brevlådan vilken dag som helst :)

Y sa...

fram för fina kulturtanter!! :D Jättesnygg jacka!!

Krajamaria sa...

Tjusig! Blev jätte fint med de limegröna kanterna.