lördag 3 september 2011

7-årsjacka


Barnens kusin J har haft 7-årskalas i dag. På frågan om favoritfärger blev svaret gult och orange.
Eftersom jag hade en hel del bävernylon och liknande i varselgult och varselorange hemma, kunde jag inte motstå att sy en jacka. Riktigt så "avancerade" presenter brukar det inte bli sytt, men jag såg det som en chans att förbruka lite tyg.
Varselfärger har varit ett återkommande tema i barnens ytterkläder i vår familj sedan långt innan reflexvästar blev vanliga. Ökar trafiksäkerheten och är mycket praktiskt när man letar efter dem på avstånd... Men det känns som att det kanske börjar räcka snart för just mina barn. Det finns ju att ärva för de yngre, och tonåringarna skulle nog inte uppskatta nysydda plagg i deras storlek...
Mönstret är från en gammal Ottobre, använt åtskilliga gånger, t ex här. Denna jacka i storlek 122. Ändå i största laget för vår son M, som nog är aningen större en sin kusin. Jag borde ha kollat mina tidigare blogginlägg, för att inse hur otroligt stora mönstrena är. Den förlängda stl 92an används fortfarande av M som nu är 130 cm!!! Nåja, även kusinen växer ju...5 kommentarer:

Linda sa...

ooh, avancerad sömnad! kanonfint

ett hörn av rymden sa...

Vilken fin jacka, blir avundsjuk!

yngla sa...

Snygg jacka! Välsydda detaljer och jag håller med om att färgerna är praktiska. Och jovisst är Ottobres mönster enorma!

OttoPippi sa...

Mamma mia, sömnad på hög nivå! Det var det proffsigaste jag sett!! Så otroligt duktig du är!!! :-)

Y sa...

wow, tokavancerat! och snygg. Kusinen måste vara mycket nöjd