onsdag 18 augusti 2010

Tillbaka med mera tyger

Vi har varit på klassisk barnfamiljsbilsemester. Barnfamiljer i Österbotten brukar åka till Kolmården och till Astrid Lindgrens värld på bilsemester. Vi som bor här i Sverige har aldrig varit dit. Nu är detta ändrat på.
När vi skulle besöka Kolmården kom vi att bo på Vikbolandet. När jag i bilen tittade på kartan- vår framförhållning och planering är inte lång-började jag fundera på om det inte kunde vara så att Jofotex låg någonstans i närheten. Det är en tygaffär jag ofta läst om, men aldrig funderat på var den ligger, eftersom den ligger långt utanför de områden jag brukar besöka. Och visst var det så! Omvägen via Söderköping var nästan ingen alls, så naturligtvis måste det bli ett besök. Bara för att ha varit där! Och bara för att jag var så imponerad av min egen hjärna att den fick en klocka att ringa. Alla dessa köpingar i Sverige har jag nämligen sparsam koll på var de ligger, så att det faktiskt var i närheten var nog en ren slump...


Vi kom innan de hunnit öppna, men tacksamt nog fanns det i samma hus ett fik med italiensk glass öppet, så familjen led ingen nöd.

Väl kamoflerad bland alla hyllor


Maken påstår att det bara är i tygaffärer jag ser glad ut på bild...

Detta är dock inte rätt sorts tygaffär för mig. Det finns så mycket att välja på, men allt är så dyrt att man faktiskt måste välja. Då måste jag i så fall vara ensam och ha gott om tid.
Jag vill ha tygaffärer, gärna med med stort urval, men billiga priser, så att jag slipper välja så noga utan kan köpa allt som verkar intressant! Jag återkommer till en sådan i ett senare inlägg.
Nu blev det bara två symboliska metrar gröna elefanter, bara för att nu inte gå därifrån tomhänt.
Nu har ju Jofotex också öppnat ordentlig webshop, tidigare var det svårt att beställa om man inte visste exakt vad man ville ha.

Tröjan på Jofotexbilderna är ytterligare en i projekt tömma garderoben och få alternativ till enfärgade t-shirts/toppar. Viscosejersey som dock tyvärr snabbt tappar sina riktigt klara färger i tvätten.

G fick matchande tröjor i kombination med enfärgade tyger, här orange ärmar. Den blev snyggare än min!

3 kommentarer:

SandraS sa...

Nu blir jag avundsjuk! Vi hade också planerat en liten bilsemester till Jofotex med omnejd, men den blev inte av eftersom det inte fanns tid. Fast tiden användes till att måla mitt blivande syrum så det kanske var lika bra att rummet blir färdigt först och så köper jag mer tyg sen. Jag förstår att du blev snurrig med så många packor tyg på hyllorna! :-)

Lowellas tråd sa...

Förstår att du blir glad av att ha så mycket tyg runtomkring dig =) Men håller fullkomligt med dig. Jag föredrar också affärer med låga priser så man kan plocka på sig utan att behöva tänka så mycket och framförallt slippa välja. Det är ju hur svårt som helst att välja bland sååå mycket tyger ;)

Y sa...

Gs tröja var en höjdare! JAg passerade genom Sörping i fredags utana tt gå på jofotex. Det blev bara korps och rådhusglass. Köpingens två andra måsten