onsdag 4 augusti 2010

Brokigt


Insåg när jag skulle klä mig för en dagsutflykt att jag i stort sett bara hade enfärgade toppar/t-shirts i min garderob. På enfärgat syns alla fläckar direkt. Som småbarnsförälder är det inte helt praktiskt. Själv , som man säger i Österbotten, klottar jag en hel del också, men än kan jag ju skylla på barnen...
Alltså gick jag igenom min hylla för mönstrade trikåer. Den, eller en av dem, finns i en garderob. Garderober är inte optimala för tygförvaring, man får ingen överblick. Så när jag väl drog ut allt hittade jag allt möjligt som ville bli något. Och annat som ville tillbaka in i garderoben. De förstnämnda tygerna har sedan mellanlandat i en hög på tillklippningsbordet. De andra kanske snart får sällskap av nya kompisar i garderoben.
Det brunmönstrade tyget, som är en viskosejersey, har jag tidigare sytt en långärmad top till mig själv av. Plockade fram den och det visade sig att den hållit färgerna riktigt bra. Annars glömmer man ju efter ett tag hur tyget såg ut när det var nytt.
Mitt sedvanliga toppmönster ur Ottobre 2/2006. Jag gillar den antydda, men inte markerade, v-ringningen. Syr man av spetsen blir v-formen tydligare, men då gäller det att den verkligen hamnar rakt också!

Av bitarna som blev över blev det en tröja till G i kombination med en brun interlock. Sydde in en rund resårsnodd i halsmudden eftersom den också är av interlock. När jag skulle dra tröjan på galgen för fotografering gick dock knuten i resåren upp! Bara att sprätta ett litet hål för att kunna knyta igen... Fast bättre att det hände nu än när hon skall ha tröjan. För har hon bestämt sig, då har hon bestämt sig!

2 kommentarer:

Pia sa...

En fråga: Jag läser ganska ofta att Ottobres barnmönster är väldigt stora. Hur är det med dammönstrenä?

Heimlaga sa...

De flesta dammönster jag provat har stämt hyfsat i storlek, men något enstaka har varit alldeles för stort...