tisdag 4 november 2008

Vinteroverall modell 2001

Fördelen med många barn är att det mesta de yngre syskonen behöver redan finns hemma. Vilket förstås ibland kan upplevas som en nackdel om man vill sy nytt eller för släktingar som vill ge presenter...
Vinteroverall till M letades fram ur gömmorna. Den sydde jag till L, troligen 2001. Yttertyget var ett mörkblått, misstänkt Goretexlikt tyg från en stuvlåda på Olssons Tyger. Har spanat efter liknande sedan dess, utan framgång. Min vana trogen detaljer i varseltyg(bävernylon). Förstärkningar på knän och rumpa av en plastad ripstopnylon. Foder av ett blåvittrandigt vadderat tyg+ fleece i krage och ärmslut. Mönstret är ur Allt om Handarbete från 1994(!).
Overallen funkade bra på L. Storasyster P hade en likadan men med gula detaljer. Tyvärr var hållbarheten för nötning inte den allra bästa, den overallen blev nött vid de inre bensömmarna efter två barns användning, så den kommer nog enbart att has som reserv då den tiden kommer.

L, snögubbe och P 2001
Ls röda mössa heimlaga. Snögubbens krans köpt på julmarknad. Ps mössa hade jag då jag var liten, den har en svans som inte syns på bilden. Ps handskar heimlaga.

M 2008. Mössa och vantar också heimlaga.
...
En bonus med att fota gamla ytterkläder är ju att man ser att reflexerna fortfarande funkar! Man får vända bort blixten för att de inte skall lysa allt för mycket!

Inga kommentarer: