lördag 28 januari 2012

Projekt restgarn


Väldigt mycket stickat verkar det bli nu på denna blogg... Januari har, efter jullovets slut, dominerats av arbete, och av någon anledning har jag knappt sytt alls. Lappat jeans och sånt, men i övrigt inte suttit vid maskinerna.
Under jullovet, inför resan till Finland, sorterade jag lite bland mitt garn. Har en massa oanvänt garn, och då är det ju enklast att norpa åt sig ett sånt nystan om jag hastigt behöver något att sticka. Men av alla stickprojekt blir det ju oftast också kvar påbörjade nystan av mindre eller större modell. Plockade i hop dem i små påsar med matchande färger, och nystade upp de som det bara fanns lite av i två lika stora nystan med hjälp av våg. På så vis kan jag sticka tills nystandet är slut, och ha lika mycket kvar(ungefär åtminstone...) till den andra sockan eller vanten. Så nu finns det små kit färdiga att ta till i flyktenpå väg till något möte eller något tv-program.
Eftersom jag nästan enbart stickar av antingen 7-bröder eller Nallegarn, bägge från Novita, så är det inga problem med olika garnkvalitet. Och det känns tillfredsställande att innehållet i korgen med restgarner krymper.
Dessa två par blev stickade under finlandsresan. De i blått har ränder i "vinter", de gröna i "krasse". Hamnar i Heimlaga Butiken. Snart är min lilla butikslåda full, så är det någon som behöver nya sockor har ni god chans att hitta ett par i rätt storlek!

1 kommentar:

Libe sa...

Det var ingen dum idé för att ta hand om restgarn :) och sockar behöver man många av.