torsdag 26 maj 2011

Riktigt så kallt är det inte...


Jag ville testa det ribbstickade mönstret från bambukoftan i en mössa. Hade hemma ett påbörjat nystan Naturuld i vitt. Stickade på rundstickor nr 5, men fram och till baka. Lade upp maskantal efter ögonmått, ca 75 maskor, resåreffekten gör ju att det inte är så exakt med passformen. Man stickar en rät och två avig från bägge hållen, men förskjutet, så att effekten blir en rät rand, en avig och en med varannat varv rät och avigt. Det finns säkert något namn för detta också, men sånt kan jag inte... Jag gillar i alla fall effekten!
På slutet stickade jag i hop maskorna två och två under två varv innan jag drog garnet genom kvarvarande maskor. Tur hade jag också att jag hittade ett annat restgarnsnystan av samma garn och färg hemma, för totalt gick det åt 115 g.
Jag blev mycket nöjd med resultatet. Mössan är tänkt till någon av de äldre tjejerna, men lilla G var en villigare fotomodell! Och yllemössa kan man väl inte ha till sommarkläder, så hon kompletterade själv med en rejäl filt om kroppen!

1 kommentar:

Lowella sa...

Får verkligen hoppas att ni inte har såå kallt ännu ;) Ser riktigt varm o skön ut.