tisdag 19 april 2011

Orange passar till allt


Att orange passar till allt läste jag hos Mitt hörn av rymden och tänkte att så är det nog. Och en tröja som passar till allt, det måste ju vara perfekt! I skåpet låg härlig orange bambujersey, och mitt favoritmönster hade jag nära till hands. Fram med tyget och så klippte jag. När jag klippt till både fram och bakstycke upptäckte jag dock att jag i ivern inte tagit det mönster jag nyss tagit fram i min storlek, utan samma mönster men i Ps storlek, som jag nyss hade sytt och inte plockat undan ordentligt...Så det blev P som fick en tröja som passar till allt. Återstår att se om hon håller med om det!
Dessvärre räckte inte det orange tyget till mer än en tröja. I stället fick det bli en mangogul bambutröja åt mig. Nästa gång lär jag dubbelkolla att jag har rätt storlek på mönstret, för nu har jag samma mönster utklippt i tre storlekar.


Ett par trosor till mig av de gula restbitarna. Jag älskar bambu! Resåren i benöppningen är från Bibbi. Jag är lite tveksam till sånt "pynt", tänker att det nog bara skaver och blir obekvämt, men den här har faktiskt funkat bra.

6 kommentarer:

od Andulky sa...

Snyggt! Gillar verkligen trosorna!!

ett hörn av rymden sa...

orange passar verkligen till allt!=)

Anonym sa...

Så supersnygga färger, jag gillar verkligen orange men passar inte i den färgen, blir så blek i nosen av den.
Duktig du är på att sy ..
Önskar dig en fin Påsk.
Kram Maggan

Krajamaria sa...

Vilka härliga färger det är i dessa tyger!

mulliga m sa...

Vad trist att tröjan inte blev till dig själv! Hoppas dottern uppskattar den. Den var en härlig färgklick!

Lowella sa...

Snygg modell och väldigt härliga färger! Gillar både orange o gult fast passar inte tyvärr inte alls i dem :( Hoppas att ni oxå får lite sol o värme snart, Glad Påsk!