onsdag 10 november 2010

Galonvantar!


Råkade se att Bibbi hade ett vantmönster som gick att skriva ut. Det hade en annan skärning på tummen än vad jag brukar använda, så det var jag ju tvungen att testa. Sen är det med mudd också, vilket jag inte sytt tidigare på vantar/handskar.
Ett par galonvantar i storlek 6 år till vår 6-åring fick det bli. Eftersom han har gul jacka med blå täckbyxor, i just samma tyg som handskarna, fick muddarna bli gula. Men inte vet jag om skrivaren gjort något hyss när mönstret skrevs ut, eller om storleken på mönstret är konstigt, för vantarna i storlek 6 år blev aningen, bara aningen, för små. Åt mig! Som har relativt stora damhänder, handskstorlek 7-8... Men varken jag eller tonårsdöttrarna är särskilt sugna på knallblå galonvantar med gula muddar...
Nåja, Inte mycket tyg som gått åt, och inte särskilt mycket tid heller. Jag ritade raskt av storlek 2 år i stället och sydde ytterligare ett par. De blev mera lagom till 6-åringen.
Det är så roligt med den här typen av små plagg , att man kan använda små restbitar! Yttertyget är plastad poyester, foder i fleece. Sömmen i tumvecket tätad med liqiseam. Muddarna långa, nedvikta på bilden. Återstår att se om vantarna-de mindre-blir använda, och hur de i så fall funkar.

2 kommentarer:

finnkids sa...

Vad snygga, riktigt svenskfärgade! :-) Var har du hittat galontyget förresten? Såg vantmönstret hos Bibbi och tänkte testa åt min man men köpte handskar istället. Tänkte kanske prova senare av bävernylon som jag har hemma göra varma handskar. Läste på någon blogg att vantmönstret är stor i storleken, kommer inte ihåg var. Kanske får man mäta mot befintliga handskar innan man syr.

finnkids sa...

Hej igen! Det finns ett handskmönster eller fleecevantmönster i Allt om handarbetes sömnadsmagasin nr 10 2009. Jag satt och bläddrade i det numret nyss och såg mönster på mössa, vantar och luvor storlek 6-10 år. Kanske något för dig? :-). Jag tycker deras mönster är lite omoderna och breda i modellen men ibland har de bra grundmönster.