lördag 8 maj 2010

TerapiJag hittade en bit bomullstyg rutigt i turkos, vitt och blått i min hylla. Nytt, men inköpt på Kupan någon gång,tror jag. Inte så mycket, kanske 1,5 m och inte full bredd. En kortärmad, fräsch sommarskjortblus till mig själv blev min tanke. Började bläddra i mina mönstertidningar, men hittade inget lämpligt mönster. Konstigt, egentligen!
I stället hittade jag mönster på en klänning, sydd i rutigt tyg, som såg trevlig ut. Klippte ut mönstret för att sy i ett annat tyg, men testade på skoj att se hur långt det turkosa tyget skulle räcka, eftersom det ändå låg framme. Och det räckte! Nästan... När jag väl börjat klippa till delarna, där kjolvåderna skulle ligga på skrådden, insåg jag att jag blev tvungen att skarva tyget för att få till livdelarna. men det gick det också, och syns inte alltför mycket om man inte vet om det.
Mönstert kommer från Burda 5/2009. En av de saker som gör att jag inte trivs så bra i klänning, är att de oftast saknar fickor. Alltså tänkte jag lägga till fickor i sidsömmarna. Men tyget räckte bara till en ficka! Det säger något om hur exakt det gick åt...

Och varför är detta terapi? Jo, egentligen behöver jag ju ingen klänning. Förra lördagen kände jag dock att jag bara måste sy något roligt. Det kändes som att hela dagen gick åt till att plocka upp, plocka undan, städa och börja om från början, ett evighetsgöra utan bestående resultat. Att då sätta sig och sy något trevligt- det är terapi!
Dolt blixtlås bak
Ficka i sidsömmen

Sen, när jag sytt klart klänningen, insåg jag varför jag tänkt kortärmad skjortblus om det tyget: Jag hittade nämligen en sådan i rutigt tyg i turkost,blått och vitt i min egen garderob, inköpt i Holland i våras! Vilken tur att det blev en klänning i stället!

17 kommentarer:

Mallaching sa...

Riktigt fin!

Doris_Assar sa...

Snygg!!! Terapi av den bästa sorten!!

Lilla Gryn sa...

Verkligen snygg!! Rligt att sy sånt som bara är nöje.

JuMel sa...

Så fin klänning! Bäst att du ser till att använda den:) Själv gillar jag modellen massor men är inte heller så bra på att använda klänning...

Jenny sa...

Den är väldigt fin. Det är jätteviktigt att sy sånt som är roligt och inte bara nyttosy hela tiden. Det är ju det som gör det lustfyllt!

Nette/Rostis sa...

underbart vacker, livebild tack :)

Äppel Päppel sa...

Den blev riktigt, riktigt fin! Sömnad är den absolut bästa terapin!:)

Palven sa...

Superläcker!!!

Y sa...

så himla snygg!
hur sitter den modellen på?

Helena sa...

Kul att sy något bara för att det är roligt och inte bara nödvändighetssömnad :) Jättefin klänning, gillar modellen!

TurboNeedle sa...

Så snygg att jag nästan hade velat köpa den utav dig, men... gillar tyvärr inte blått :) Kul att sy något till sig själv ibland också.

Lowellas tråd sa...

Väldigt fin klänning, blått är en av mina favoritfärger =) Håller verkligen med dig angående terapi. Vissa dagar rafsar jag av alla måsten i 180 så att jag ska hinna sitta en stund och bara "lust-sy", gärna med någon skön musik i bakgrunden. DET är sinnesfrid!

Beata sa...

Vad snygg!!!

ett tu tre sa...

Underbar, helt underbar. Tyget är riktigt sommarsnyggt och fräsht och modellen så söt med lite rynk mot halsringningen, men ändå slät nertill.

Krajamaria sa...

Så fin klänning du sytt! Gillar verkligen färgen och rutorna i kombination.

Pia sa...

Jättesnygg. Tänkte också sy den
:-)

Anonym sa...

Så fin den blev klänningen eller tunikan. Jag har köpt lite tyg men inte kommit igång än med att sy. Köpte nytt skrivbord på Ikea som jag ska ha till sybord, så att jag kan ha alla mina saker framme. Har lite kvar på en t-shirt till mitt barnbarn att sy färdigt. Sen ska jag sy lite klänningar och överdelar till mig själv.
Go helg Maggan
http://livsglimtar.wordpress.com