onsdag 10 februari 2010

Vågat!


Vågat är ju tyget från JNY, men mera vågat är nog att sy födelsedagspresent åt en tjej som fyller 17!
Det är vår trevliga ryska utbytesstudent E som i går fyllde 17. Jag sydde lite kläder åt henne lika väl som åt våra egna döttrar i julklapp, på vinst och förlust, och hon har faktiskt använt dem en hel del. När hon nu skulle fylla år och jag frågade vad hon önskade sig så blev svaret mycket försynt:gärna något hemsytt eller hemstickat! Tror ni jag blev glad och stolt eller?!!
Knästrumpor hade jag redan börjat sticka, och ett till par tights kändes som ett säkert kort. Sen blev det en vågad tunika också, eftersom maskinerna råkade vara trädda med rosa, och färgerna är sådana hon ofta bär.
Till knästrumpora tog det rosa garnet snöpligt slut när den andra tåspetsen fattades. Inget mer fanns att köpa. Det blev till att riva upp den första tåspetsen och sticka tills den sista rosa randen var lika bred (smal) på båda...

Det här med att vara värdfamilj för en utbytesstudent är något jag gärna vill göra reklam för! Jätteroligt, spännande och lärorikt! Man får insyn i en annan kultur utan att behöva lämna sitt eget hem. Vår E kommer med en organisation som heter AFS, men det finns många andra liknande också. Så om någon har lite plats och tid över i sitt hem ett år, så ta chansen!

15 kommentarer:

Myssel sa...

Vad roligt att hemmagjort går hem i alla åldrar!
Jättefin "vågad" tunika!

yngla sa...

Gillar den vågade tunikan skarpt! Månntro om man skulle vara så vågad att man törs sy en åt sig själv?

od Andulky sa...

Superfint!! Förstår att hon gillar det du gör!

ett tu tre sa...

Vilka fina kläder, jag gillar tunikan jättemycket - snygg skärning över bysten.

Strömming sa...

VIlken härllig tunika! Riktigt läcker! Vad har du använt för mönster till den?

Jag har varit utbytesstudent och vi har också haft studenter hemma hos oss när jag var yngre, det är verkligen riktigt roligt! Som barn fick man ju extra syskon! Jag bodde i flera familjer när jag var borta och det var också riktigt roligt! När barnen blir äldre (mycket äldre!) hoppas jag att de vill åka iväg och att vi får ta emot studenter hos oss! :D

Linda sa...

så snyggt! en sån tunika hade jag själv velat ha. nu är jag visserligen inte 17, men men ;-) du är så duktig på att sy!

JuMel sa...

Snygg, gillar verkligen modelln! Kul att hon önskade sig något hemgjort, det är ett gott betyg till dig!

Äppel Päppel sa...

Vad roligt! Och vilken snygg tunika! Så klart blir den en favorit!

Aleisa Ribalta sa...

Jättefin som alla andra du har sytt, och detta har en speciell betydelse, riktig vågat och väl uppskattat, säkert!

LillaBarn sa...

Vad fina, undrar också vilket mönster du använt dig av. Superfin modell! Låter kul med utbytesstudent, fast här är vi så trångpackade redan att finge det någon som helst liten plats över, så hade det nog blivit en till liten bebis..... "Finns det hjärterum, finns det stjärterum" som min farmor säger, men det är inte alltid så praktiskt kanske!

Heimlaga sa...

Mönstret kommer från Ottobre 5/2008, men med en hel del förändringar. Rynk i stället för sk pintuckveck, smalare urringning, annat ärmslut, skippad besparing och inget blixtlås bak är vad jag minns. Kan ha varit någon annan ändring också.

krajamaria sa...

Vilken fin tunika! Vad roligt att se dessa populära tyger i vuxenkläder! Nu blev jag jätte inspirerad!

Lilla Gryn sa...

Vilken fin!!
Hon uppskattar den säkert,snygg modell på tunika.

Vecka - Vecka sa...

Ljuvliga! Och härligt att hon önskade sig något du gjort! Blir lite irriterad ibland då folk säger, att passa på nu så länge barnen vill ha hemlagat. Förstås kan det komma en dag då det inte duger, men tror nog inte alls det gäller alla!

Jes sa...

Tunikan är underbar!!! va roligt att hon gillar det du syr (inte för att jag är förvånad du är så duktig) men en 17 kan ju ha rätt så speciell smak.