måndag 22 februari 2010

Mysoverall

Lilla G har haft en fleeceoverall som jag sydde till L när hon var liten, för att ha utanpå pyjamasarna vintertid. Den är urtvättad och formlös, men hon uppskattar den mycket. Storlek 77 innebär dock att overallbenen har gått till knäna ungefär, men ibland har hon dock envisats att ha den även dagtid trots detta.
Läge för en ny med andra ord. Eftersom modellen är tämligen formlös redan i grunden, och synnerligen väl tilltagen omfångsmässigt, så använde jag helt enlekt det gamla 77cl mönstret och förlängde ärmar och ben.
Mönstret kommer ur en Allt om Handarbete 13/1997. Fleecen härstammar från vår tidigare amerikanska utbytesstudent, som sydde en hel del men inte gillade den fleece hennes mamma skickade.
Modellen är som sagt väldigt formlös. Det lustiga är att det nu tydligen säljs ungefär den här modellen på mysdräkter, men med huva(inte samma tygval dock...) för tonåringar, av något dyrt norskt märke. Inklusive utrymme för blöjhäng... Kika här! Jag tycker att de verkar mera lämpliga för bäbisar...

Är det här catwalken?

Cool?
Få se nu, mamma brukar ju vilja ha kläderna liggande platt på golvet...

5 kommentarer:

LillaBarn sa...

Haha, vad gullig! Fast jag skulle vilja se en tonåring i en sån.... Men modet kan ju ha ändrats sedan jag var tonåring, jag hade nog hellre frysit häcken av mig än att ha en mysoverall på mig. Jag vägrade till och med att ha mössa på mig, så jag inte skulle förstöra frisyren. Du vet, den där luggen som stod upp med hjälp av två burkar hårsprej....

LillaBarn sa...

Ska kanske tillägga att jag skulle vilja ha en i vinter dock. Vi pratade om det förra vintern här hemma.....

Lilla Gryn sa...

Men vilken liten söt modell!! Hon vet precis hur det ska vara, det märks ju.
Finfin overall !

Monica Therese sa...

Helt utrolig herlig "onepiece" og modellen var også kjempesøt!!

ett tu tre sa...

Hmm ... visst ser modellen skön ut, men att få på en tonåring nåt sånt, undrar om det överhuvudtaget är möjligt!? Din lilla tjej ser däremot väldigt söt ut i sin.