lördag 11 april 2009

Glad Påsk!

I torsdags skuttade det i väg en hare från vårt hus för att önska grannarna Glad Påsk och få lite godis.
Harkostymen har sin egen historia. För ganska precis ett år sedan bad M mig att sy en kanindräkt, för han gillar att klä ut sig i perioder. Jag var då höggravid och kunde inte alls sitta vid någon symaskin, utan sa som om så mycket annat då: sen, då bebisen är född. Vilket M naturligtvis kom ihåg, så första dagen hemma från BB tyckte han att det var dags att sy kanindräkt! Det tyckte inte jag... Utlovade en till födelsedagspresent i stället. Kvällen innan födelsedagen kom jag i håg mitt löfte...Det var bara att ta vad som fanns hemma i materialväg. Grå velour som räckte till huvtröja med öron. Öronen förstärktes med några lager vliseline, och blev nog lite överdimensionerade...Till byxorna blev det grå jogging skarvat med en annan grå velour. Svanstofsen sydd som en boll av fuskpäls fylld med vadd, fäst med kardborreband för att underlätta tvätt. Gör ju det också lite bekvämare om man t ex behöver åka bil i kaninmundering.
Överhuvudtaget tycker jag tvådelade maskeraddräkter är att föredra framför hela. De ser ju inte lika proffsiga ut, men de funkar till betydligt fler storlekar på barnen, och får därmed längre livslängd. Dessutom underlättar de ju toalettbesök avsevärt...
Tidigare under dagen hade L utklädningsdag i sin skola. HarryPotter-fan som hon är så gick hon som en modern häxa, närmare bestämt som Luna Lovegood. Till utstyrseln hör rädisörhängen, trollstav bakom örat och diverse amuletter för att undgå narglar och smygspruttar,snorkackor och andra småkryp... Basmunderingen bestod av en mantel ur utklädningslådan, och en broderad linneklänning som jag sydde till storasyster när hon var 8(!). Utomhus kompletterades med en toppig mössa, också den avsedd för betydligt mindre barn. Och så naturligtvis den rätta stirrande blicken!
Glad påsk på er, alla mugglare!

1 kommentar:

Marie Frost sa...

Underbara kostymer! Smart med kardborren för svanstofsen.

Och vilket hår din dotter har!