torsdag 18 augusti 2016

Solcellssåtervinning och trädgårdsspöken

Jag är barnsligt förtjust i solcellslampor! Jag tycker det är så fascinerande att en liten billig lampa kan stå/hänga ute året om i flera år och så fort den tinar fram ur snön och solen tittar fram på dagarna så börjar den åter ge ljus när mörkret faller.
 Ikeas runda risbollslampor blir dock som synes smutsiga och murkna efter några år, men själva belysningsdelen fortsätter att funka. Som gjort för lite pyssel!

Den röda lampan ovan är fixad i all hast som fågelskrämma till jordgubbslandet i sommar. En liten röd plastkasse tejpades fast med guldfolietejp och klipptes fransig. Skrämmer fåglar dagtid och ser ut som någots sorts självlysande havsmonster nattetid.
Spöket till höger gjorde jag för kanske tre somrar sedan. En ofållad bit vit chiffong som jag spände fast runt lampdelen. Nu har den börjat bli trådsliten den också, men fladdrar fortfarande lagom spöklikt vid garagetaket.

Ytterligare två Ikea-lampor behövde förnyas, och då fotade jag "skelettet", det som blir kvar när tyget avlägsnats. Återstår att se vad det blir för trädgårdsspöken av de lamporna.

Inga kommentarer: