lördag 4 juli 2015

Sjömansklänning! Dotter P ville ha en sjömansklänning till studenten. Rolig idé tyckte jag, och knappast så svårt att hitta ett mönster. Med en mönsterbank bestående av tyska och svenska mönstertidningar från fyra decennier + några lådor köpta mönster från olika tidsperioder borde det ju finnas åtminstone någon sjömansklänning. Vi hjälptes åt att bläddra igenom alla tidningar. Och visst, nästan varje vår fanns det något mönster med marint tema, men ingen vanlig sjömanklänning! Jo en, i storlek 98 cl... Alla övriga mönster var konstiga, tillskruvade varianter. Googlade, och stötte på flera inlägg där man beklagade sig över svårigheten att få tag på sjömanklänningsmönster i vuxenstorlek.
Det slutade med att jag köpte ett vanligt klänningsmönster med knäppning fram och i övrigt en skärning som tilltalade dottern, och så ritade jag om kragen.
Tyget i kraftig bomull med lite struktur. Knappar ur gömmorna. Tyllunderkjol som jag sydde åt henne förra sommaren, till en klänning som ännu är obloggad.
Hon blev så fin! Med en temperatur på ca 10 grader och snålblåst var det heller inte helt fel med en lite "rejäl" klänning. Det fanns de som såg ut att frysa mer när de åkte i väg på sina studentflak...

1 kommentar:

Martha Prentell sa...

Jätte söt! Grattis!
Jag letar efter ett mönster stl 98. Skulle jag kunna få låna/kopiera den du har? Du kan kontakta mig på mprentell@gmail.com
TACK.