tisdag 14 januari 2014

Modig!


En av Gs favoritfilmer är Modig eller Brave.Kanske extra kryddad av att vi såg den då storasyster P bodde i Skottland. I somras då vi hämtade hem P från Edinburg fick G en Modig Meridautstyrsel inköpt på en stormarknad där, med klänning, peruk och pilbåge.
På julens önskelista stod en mantel. Inte det vanligaste önskemålet av en 5-åring kanske, men troligen influerad av syskonens "Hogwarts-mantlar"(här,här och här) som används som morgonrockar av och till än i dag. Gs mantel fick sålunda bli en Meridamantel. Som bas för mönstret finns en huvtröja i för stor storlek, resten modifierat på frihand. Broderiet inhandlat via nätet strulade något otroligt, tråden gick av i ett.Materialet är flossat joggingtyg med singeljersey som foder i huva och slag.
Storebror M fick en pilbåge i julklapp, men det övergick snart efter lite förhandlingar i Gs användning. En käpphäst stod också på önskelistan. Den fick förstås namnet Angus!

1 kommentar:

ExD sa...

Så fin! Det är en underbar film, så jag förstår att den har blivit favorit. Dock har jag inte vågat visa den för mina killar än. De är fem och sju, osäker på hur de tar den "hemska" björnen.