torsdag 9 februari 2012

Polo i merinoull


Efter att ha testkört denna plotröja och funnit den mycket skön, och sett att den klarar tvätt, har jag nu sytt ytterligare två likadana men i andra färger. Tyget är interlock i merinoull från Myllymuksut. Det växer vid användning... Nu klippte jag utan sömnsmåner, men de känns ändå ganska stora. Efter tvätt(och sträckning) återtar de ursprungsformatet, för att sedan växa igen...Tvättat har jag gjort med ullprogram i maskin.
Fantastiskt sköna att ha under arbetskläderna, nu när temperaturen ute hållit sig mellan -20-30 grader en vecka. Jag sydde dessa två och satte mig sedan och beställde hem mer merinoulltrikå i fler färger. Om kylan håller i sig....

6 kommentarer:

sofia sa...

Ser sköna ut!

mulliga m sa...

Ser jättehärliga ut! Den gröna ser vårig ut trots att det är ett ulltyg.

Anonym sa...

En sån skulle jag vilja ha ... vad har du använt för mönster?
Maggan livsglimtar

Heimlaga sa...

Jag har använt ett vanligt bastoppmönster från någon Ottobre. Gjorde urringningen lite mindre och klippte sedan polokragen som ett rakt stycke, måtten mätte jag på en annan polo, men varierar också lite mellan de olika exemplaren. Ärmlängden anpassad så att den når ner till armbågsvecket.

Krajamaria sa...

Merinoull är fantastisk! Är det 100% i dessa? I så fall vill jag tipsa dig om att inte tvätta de ofta i maskinen. Merinoull behöver du endast hänga på vädring en stund efter du använt de. Jag kör med underställ i merinoull, testade en vintersäsong med första understället som användes flitigt vid skidåkning, trots att jag blev svettig så räckte det med att vädra understället. Trots utan att ha tvättat det så var det som nytt, luktade nytt efter en hel vinters användning! :)

Heimlaga sa...

Ja, det är 100% merinoull. Jag försöker att inte tvätta för ofta. Bekymret är att jag ofta klottar, dvs spiller och dräller och får fläckar, och då behöver de tvättas av den anledningen...