fredag 4 mars 2011

Sommarklänning


Det här tyget hängde på tork när jag städade tyghyllan i januari. Eftersom det inte fanns någon plats att stuva in det på, fick det hamna en sommarklänning på att-göra-listan. Inte för att jag är någon direkt storförbrukare av sådana, och inte för att det är säsong, men då blev jag i alla fall av med tyget...Ur lådan med mönster tittade dessutom ett klänningsmönster fram. Det är en av varianterna på samma mönster som denna. Nu med vidare kjol, och i ett helt annat tyg. Detta är mycket tunt och fladdrigt, vet ej om det är bomull eller någon syntetbandning. Så pass tunt att jag hade svårt att se skillnad på avig och rätsida, trots att det är ett tryckt mönster... Jag tror att någon av delarna hamnade med avigsidan ut, men det är svårt att se!
Livet är fodrat med vitt lakanstyg. Kjolen är alltså inte fodrad, så det var till denna klänning jag behövde underkjolen i förra inlägget. I midjan ett löst, brett band. Jag hade inte tänkt sy något sådant, men det kändes verkligen som att det fattades något då jag provade klänningen. Då orkade jag emellertid inte plocka fram mönstret igen för att rita av det skärp som fanns där, utan jag klippte ett på ungefär efter ögonmått.
Klänningen blev inte alls så snygg som jag tänkte mig. Kändes som betydligt mindre vidd i kjolen än vad jag trodde det skulle bli. Kanske borde jag göra en underkjol med mera vidd för att få lite volym. Just nu parkeras den dock i garderoben i väntan på lite sommar.


4 kommentarer:

finnkids sa...

Fint tyg och snygg klänning! På den andra bilden utan skärp är klänningen fantastiskt fin tycker jag! Kanske ta bort skärpet och prova med en tygblomma fastsatt på säkerhetsnål! Hoppas du förstod vad jag menade! Bara ett litet tips om du tycker det fattades något på klänningen innan du sydde skärpet! :-)De fina vecken på kjoldelen försvinner tycker jag när du har skärpet! Bara min åsikt, det finns säkert andra som tycker annorlunda! :-) Trevlig helg!

yngla sa...

Vilken söt klänning! Mantörs ju nästan hoppas på att snön ska försvinna nån gång innan midsommar :)

mulliga m sa...

Tjusig! Den första som du sydde var också snygg.

od Andulky sa...

Helt underbar!!