lördag 24 oktober 2015

Misslyckad redo

Köpte en glittrig collegetröja i vuxenstorlek second hand för 20 kr. Tanken var att sy om den till en klänning till G. Klippte överdelen efter livet på ett tidigare använt möster för en trikåklänning, och rynkade i hop det som blev kvar av nederdelen som kjol. Den hade en fläck med rosa tusch som jag vände bakåt. Lila muddar i ärmarna och så var den klar. Men den passade inte alls, hon kunde över huvud taget inte komma i den! Tyget var inte så töjbart som det borde. Hon blev besviken. Jag försökte rädda den genom att sy i ett blixtlås mitt bak, vilket också gjorde att fläcken försvann, för den låg precis i medellinjen. Nu kunde hon komma i den, men den var ändå fortfarande för trång, ffa om armarna. Då gav jag upp. Den får gå i retur till second handaffären, så kanske den kan glädja någon ännu mindre prinsessa som gillar de glittriga stenarna.

2 kommentarer:

Edith sa...

Jag är inne och kikar på din blogg emellanåt men brukar inte lämna några spår. Tycker att du gör såååå fina saker och undrar varför du inte får flera kommentarer, men de flesta gör väl som jag, läser och beundrar dina verk i tysthet.
Jättefin klänning, synd att den blev för trång, men den kan säkert komma till nytta och glädje för någon annnan.
Hösthälsningar

Klockarbarn sa...

Åh nej, vad synd. Den blev ju väldigt lyckad till utseendet även om de inte blev rätt i storleken. Någon annan blir säkert jätteglad av att hitta den på secondhand.