måndag 8 september 2014

MerinoullunderställDotter P har fjällvandrat med sin gymnasieklass. När de fick packlistan i våras kändes det inte som att det skulle behövas så mycket utrustning. När det var en helg kvar innan avfärd och väderleksprognosen utlovade ihållande regn med risk för snö kändes det plötsligt som ett helt annat läge.
Jag inventerade påsen med rester från tidigare merinoullprojekt och lyckades skarva i hop till två underställ. Ett svart i tjockare interlock samt ett turkos i tunnare ribbstickad trikå. Där blev det bara korta ärmar, så långt tyget räckte.
För att minska risken för skav på insidan av lår och vad klippte jag i sär det tightsmönster jag använde, och tejpade i hop längs den inre bensömmen. På så sätt hamnar den enda sömmen på utsidan i stället. Stämde ju inte helt perfekt, men tydligen inget som märktes på det färdiga plagget.
Fjällvandringsveckan är överstökad och vädret blev klart bättre än utlovat. Ullställen användes ändå, och förhoppningsvis kan de komma till användning även i mer stadsnära miljöer längre fram.

1 kommentar:

ExD sa...

Ser underbart skönt ut!