lördag 23 augusti 2014

Bistånd, miljö och pyssel


Läste i Klockarbarns blogg om ett projekt med trosor till någon kvinnogrupp i Gambia. Att köpa trosor i Sverige och skicka till Afrika, jag vet inte hur smart det egentligen är?
Men uppenbarligen finns det hjälparbetare med personliga kontakter där nere som dragit i gång detta, så det torde finnas någon sorts tanke och behov bakom.

Och att sy trosor av spillbitar är märkvärdigt roligt! Att det av ingenting blir något mycket användbart. Dessutom blir det så pass automatiserat när man sytt några par att det passar utmärkt att pyssla med medan man lyssnar på radio, föreläsningar via datorn eller annat liknande. Eftersom varken jag eller G behöver oändliga mängder trosor, och hemsydda sådana har en tendens att vara slitstarka,så kom biståndsprojektet mycket lämpligt.
Plockade fram alla tunna trikårester ur en stor låda spillbitar. Resultatet blev 5 par i stl 34 (övre bilden) och 5 par i stl 110 (nedre bilden). Valde att använda enbart dessa storlekar bara för att göra det nera rationellt. Tänker att om det blir många olika som bidrar så lär det ändå bli en blandning av storlekar i den slutliga leveransen.
Så haka gärna på Klockarbarns utmaning! Via hennes blogg hittar ni också länkar till mer information om projektet.

1 kommentar:

Klockarbarn sa...

Kul att du hänger på. Jag antar att det inte är särskilt klokt att skicka trosor från andra sidan jorden. Egentligen vore det bättre att köpa trosorna på plats. Om det är genomförbart vet jag dock inte.
Men jag gör som du. Massproducerar i en eller två storlekar och sen hoppas att vi kompletterar varandras storleksval. Känns i alla fall lite bra att använda resttygerna som bara ligger till ingen nytta.