fredag 29 november 2013

Det blev en mössa!Appropå förslagen till användning av resterna av merinoull i förra inlägget. "Vanliga" mössor har jag redan sytt där det funnits långsmala rester av  trikån. Problemet nu var att det handlar om 20-30 cm långa snuttar i slutet av tygstycket.
Men en variant av mössa funkade ändå att sy. Jag har sytt denna hjälmmodell tidigare , tex här, men då av tyger med mera spänst i. Jag är lite rädd för att merinoullsinterlocken kommer att tappa formen. I sömmen som fogar samman de båda lagrena ull har jag dock sytt in en silikonresår. Framtill utan större sträckning, runt öronen och i nacken med lite mer sträckning. Förhoppningsvis hjälper den till att hålla formen på mössan. Modellen är i första hand tänkt att användas under hjälm.

3 kommentarer:

od Andulky sa...

Snygg!

Anonym sa...

Sååå praktisk! Har du mönster jag kan få köpa av dig? Skulle rädda mig inför julens alla klappar som ska sys!
kamillastavgren@hotmail.com

Heimlaga sa...

Nej, tyvärr, jag har inget mönster. Gjorde ett från början, och sedan har jag bara ritat av mössorna efter varandra med lite tillägg vartefter huvudet vuxit. Grundkonstruktionen upptill är som vilken mössa som helst, och sedan lagom mycket ner för att täcka öronen/rama in ansiktet. Och så silikonresåren i kantsömmen då, för att hålla formen och hålla in.