måndag 22 april 2013

G 5 år designer


I dag fyller lilla G 5 år! Snart får jag väl inte kalla henne "lilla" längre... Stor och duktig är hon, på många sätt, det har hon alldeles rätt i.

Hon skrev sin egen önskelista, fullt begriplig. Kompletterad med en muntlig beställning på en klänning, en konståkningsklänning. Hur den skulle se ut hade hon ritat på ett papper  och lagt nere i syrummet!
Materialvalet blev "baddräktstyg" från Jofotex i färger som fanns hemma, där det visat sig att bara det svarta tål  klor, de övriga fårgerna bleks tämligen omgående. Som gjort för skridskoprinsessor med andra ord. Tog ett t-shirtmönster ur ottobre och byggde på med en helklockad kjol.
Efter paketöppning i morse gick hon till dagis i klänningen. Sen hade man på dagis använt fingerfärger-somkanske inte var fingerfärger, för de var väldigt svåra att tvätta bort från händerna- men klänningen kom tydligen undan med bara några få fläckar...Nåja, skridskosäsongen är snart slut, och vem vet om den passar till hösten. Nu var hon i alla fall fin på födelsedagen!

Inga kommentarer: