lördag 5 januari 2013

Årssammanfattning


Tillbaka från vår traditionella nyårsresa till mina föräldrar i Finland är det dags att sammanfatta syåret 2012. Det är roligt att titta tillbaka i bloggen och se att jag faktiskt producerat ett och annat under året som gått, trots att jag i huvudsak haft fokus på jobbet. Jag hittade också flera plagg som jag redan hunnit glömma! Hur skall det då inte vara om några år?
Några större märkvärdigheter har jag inte gjort detta år, mest bara enkla basplagg till mig och familjen. Summeringen ser ut som följer:
Stickat
Sockor 37 par
Vantar 8 par
Kofta 1
Mössor 3
Sytt
Tröjor/toppar/tunikor 60
Jackor/koftor/kavajer 6
Byxor 38
Klänningar 20
Kjolar 8
Mössor 11
Trosor/kalsonger16
Övrigt sytt 23

Lilla tomte G hjälpte till att sortera garnköpet
Novitas Nalle och 7-bröder, mina favoriter!
Inför 2013 har jag förstås passat på att proviantera på mina sedvanliga ställen i Härmä. Jag hade egentligen inga större behov eller sug, men i brist på bättre sysselsättning gjorde jag en runda. Och fyndade över förväntan! Slutresultatet blev 69 m tyg och 28 garnnystan. Bland stuvbitarna på djupet i en stor papplåda dök mina händer på något som kändes välbekant. Jo, högst troligt Myllymuksuts merinoullinterlock. I svart och i en blå färg som är en av de få färger jag inte redan har. För 7 euro / kg i stället för 23,70 euro / meter! Dessutom en tunnare ullkvalitet i rosa också. En mörkblå ribbad variant som jag tänkte att kunde vara ull visade sig dock hemma efter att jag provbränt en liten lapp nog mest bestå av något konstmaterial. Två bitar vit jogging av mycket behaglig och lite glansig kvalitet var misstänkt likt jogging i bambu-bomullsblandning som jag har hemma, också den från Myllymuksut. Men det är ju det luriga med att köpa stuvar, man kan aldrig riktigt säkert veta vad det är för material. Med ett snitt pris på 15 kr/ m går det dock alldeles utmärkt att chansa!

4 kommentarer:

Helga sa...

Oj höll på att smälla av när jag läste din lista! Ett och annat producerat indeed ;) Har tyckt det var inspirerande att se vad många olika saker du har skapat! :)

mulliga m sa...

Ojoj! Du har varit väldigt flitig skulle jag säga :-) jag blir så imponerad av allt du hinner sticka.

Lowella sa...

Det var minsann en hel del du hunnit med :) Åh vilka fynd "jag-blir-så-avundsjuuk" ;)
God fortsättning!

Kraja Maria sa...

Imponerad av din produktionstakt under ett år! Och allt detta till hög kvalitet också! :) Blir inspirerad av dig att du syr och stickar så mycket användbart! Fortsätter kika in här.