måndag 1 oktober 2012

Präst halvtopp

Åter ett önskemål från prästen I som får mig att hitta på nya konstruktioner!
 Det finns sedan länge lösa skjortbröst för präster, dvs prästkragar med en liten del av skjortan runt om, tänkta att ha under andra kläder. De är dock tydligen ganska opraktiska, tyget blir tjorvigt och tenderar krypa upp, om jag förstod det rätt. Nu undrade I om man skulle kunna sy en motsvarighet i trikå, och som på något sätt hölls fast under bysten?
Första försöket till svar blev detta: En ärmlös topp avskuren under bysten och med ett brett resårband i fållen. Tänk mix av ärmlös topp och sport-BH med prästkrage...
Denna är sydd i viscose. Funkar tydligen helt OK enligt I, och man slipper dubbla lager tyg över magen. Dock blev ärmhålen för vida, märkte jag, så de fick jag hålla in med hjälp av en silikonresår. Toppen känns också onödigt lång, går att korta av mer för att få den mera BH-lik i längd.
Skojigt försök, vi får se om det blir fler?

4 kommentarer:

Marta Axner sa...

Å, ungefär något sånt där har jag varit på jakt efter länge. Skulle du vara intresserad av ett nytt försök med något liknande?

Anonym sa...

Underbart! En sån där lösning har funnits länge, i mina tankar.... Hurra vad du är bra!

/ Lovisa

Malena sa...

Coolt! Vad tar du för en sån här? Är intresserad!

Heimlaga sa...

Till er som funderat på beställning: För närvarande har jag tyvärr inga möjligheter att ta emot beställningar, jag behöver prioritera jobb och familj. Vi får se om situationen möjligen förändras framöver.