fredag 30 augusti 2024

Favoritmodell

...av t-shirt som är snedskuren så att det bildas en drapering på höften. Första gången jag använde mönstret var här. Sen har jag sytt åtminstone 5 exemplar i olika tyger åt mig själv. Här i blommig bambutrikå som blev över från en omlottklännnig jag sydde i våras. Bambu eller annan viscose är det mest lämpliga tyget till denna modell, det behövs lite fall.

Av sista biten blev det trosor och i samma veva fler par i enfärgad bambu, när mönstret ändå var framme.




 

lördag 24 augusti 2024

60-årspresent


 Mitt i sommaren fyllde en tidigare kurskamrat 60 år. Vi ses regelbundet digitalt, men annars sällan. Naturligtvis fick hon ett par sockor skickade på posten. Inte särskilt stor risk att hon fick dubletter av den presenten, misstänker jag.

torsdag 22 augusti 2024

Fler hattar




 Jag hade ett hattryck i somras, och det är bra. Även om jag har ett mönster så gör några mm hit eller dit stor skillnad för passformen. Då är det bra att sy flera efter varandra så att jag kommer i håg åt vilket håll det blir bättre eller sämre... Den med jeansyttertyg blev till exempel för "djup"- Om man inte viker upp brättet fram så måste man böja nacken bakåt för att kunna se rakt fram, och det är inte så bra!

fredag 16 augusti 2024

Av en panelgardin



I en påse loppistyger för 50 kr fanns bland mycket annat en panelgardin med grönt bladverk på vit botten. G såg en väska, jag såg en hatt. Det blev både ock.

lördag 10 augusti 2024

Tre stolar-åtta decennier?


 Ovanstående stolar fick vi på 1990-talet från makens mormor. Jag misstänker att de är från 1950-talet, eller möjligen 1960? Då var klädseln enfärgat grågrön, som den längst till vänster. Lite tråkig tyckte jag då och klädde om alla fyra i det mittersta tyget, ett brokigt möbeltyg. Två av stolarna står i sovrummet med milt gröna väggar, och i samband med sängbyte i sommar passade jag på att klä om dem i ett grön- och vitrandigt ylletyg, längst till höger. Tyget var två stuvbitar inköpt second hand, så det räckte bara till två stolar. När jag tog bort det brokiga tyget tyckte jag nu att orginaltyget egentligen var ganska fint! Så nu står en stol i hallen med det enfärgade tyget, två i sovrummet med det randiga och en som står i källaren fick behålla 90-talstyget. Ett dokument över tidens gång...