måndag 29 juli 2024

Flanellpyjamas

Jag hittade en bit riktigt rejäl randig flanell på en secondhand i våras. Den fick bli ett par pyjamasbyxor åt G med vissa anpassningar efter ett tidigare använt mönster. Folk i hennes ålder ser ut att gå runt i pyjamasbyxor i alla möjliga sammanhang, eller så är det deras "vanliga" byxor som ser ut som pyjamasbyxor. Nu har både dotter och pyjamasbyxor varit på läger i 3 veckor och säkert hunnit uppleva massor!
 

torsdag 25 juli 2024

Mer skarvat

Från samma dagar och samma lapplåda till samma lilla människa  som i förra inlägget. Tröjmönstret tror jag är stl 77 men från 1990-talet, så det blev en stor tröja.
 

fredag 19 juli 2024

Roligt att skarva!



Jag har ju inte direkt någon brist på tyg i syrummet, men ändå är det nästan roligare att skarva i hop något ur lådan med restbitar än att börja på ett nytt, orört tygstycke. Åtminstone när målet är att sy små plagg, som till exempel något till lilla V. Jag tyckte att vi hade lite brist på byxor i lådan med reservkläder, så medan hon sov middag och dagen efter hade sovmorgon hann det bli 4 par. Alla sydda av joggingtyg i olika tjocklekar, av bitar ur restlådan. De flesta skarvarna med täcksöm i flerfärgad övertråd för att pigga upp annars enkla basplagg.
 

måndag 15 juli 2024

Sjalar


 När jag städade skrivbordet i syrummet hittade jag flera stickprojekt att blocka och fota. Till exempel de här sjalarna. Samma mönster kombination som här. Den turkosa i Drops Alpaca. Den hallonröda i Drops  Brushed Alpaca Silk, med 77% alpaca och 23 % silke.


måndag 8 juli 2024

Omlottklänningar


Efter ett mönster ur någon Ottobre sydde jag först den storblommiga i bambutrikå, lika bekväm som ett nattlinne. Den var så rolig att sy att det blev en till av bara farten, innan jag satte undan mönstret. Då i en mockaliknande stadig trikå av något konstmaterial med små tryckta blommor i silver. Inte lika stretchig och bekväm vid provningen, använt den har jag inte ännu, känns mer som en vinterklänning.
 

torsdag 4 juli 2024

Sommarsockor


 Ovanligt länge sedan jag visade upp några nystickade sockor! Dessa är stickade av ett tyskt garn med aloe vera och jojobaolje impregnering med stickrekommendation 2,5-3. Ett självrandande nystan och ett enfärgat grönt, och så blev sockorna mindre och mindre tills det självrandande garnet nästan tog slut. Av det gröna återstår fortfarande en del. Garnet köpte jag på en symässa i Skellefteå förra våren. Annars köper jag ju det mesta av mitt garn i Finland.