lördag 22 september 2012

Höstklänning

Redan förra hösten kikade jag på denna gamla gardin i min egen tyghylla, men det blev inte mer än en tanke. Nu blev tanken en klänning!
Utgick från samma mönster som i denna vårklänning, men ritade om mönstret efter den färdiga klänningen, för att få med alla anpassningar jag gjort för att den skulle sitta bra. Detta innebar också att klänningen blev tillräckligt smal så att alla 7 våderna rymdes bredvid varandra på tyget. Det gör att mönstret på tyget passar i hop på de flesta ställena, vilket lugnar intrycket. Tyget är nog tillräckligt brokigt som det är utan att hackas i bitar...
 Lade till fickor i bägge sidsömmarna, utan fickor trivs jag inte! Ritade om ärmarna, förlängde dom, och avslutade med en veckad kant med inspiration från denna klänning.


 
Några livebilder i ett vackert höstväder:Råkade se att det pågår en höstutmaning på den norska sidan En utfordringsblogg för söm, och en tydlig höstklänning är ju detta. Återstår att se om den som håller i sidan tycker att detta duger som ett eget mönster. I grunden finns ett köpt mönster, men med personlig anpassning, extra detaljer och helt andra ärmar. Nåja, det var ju inte för tävlingens skull jag sydde klänningen, den hittade jag efteråt.

8 kommentarer:

od Andulky sa...

Helt underbar!!

mulliga m sa...

Vilken underbar färgklick i höstrusket!

Helga sa...

Åh vad snygg! Nu blev jag allt avis!

Pia sa...

Ursnygg. Du klär i klänning :)

krajamaria sa...

FANTASTISK!!!!

Sanna sa...

Ojoj va du är duktig! Klänningen är helt bedårande! <3

Lykke sa...

For å si det på godt norsk; Griselekker! Du fikk min stemme : )

Y sa...

åh så vansinnigt snygg!!!