onsdag 28 januari 2015

Veck



















Det är så roligt att sy veck med hjälp av plisseringsgafflarna! L önskade en kjol med längd stax under knät. Hon gillar grönt och denna tunna jogging verkade funka bra att sy veck i. Dock blev höftbesparingen för lång, så den har hon vikt dubbel när hon använt kjolen. Skulle gå att fixa till, förstås, men ännu har det inte blivit gjort...

fredag 23 januari 2015

Mera merino





















Mera merinoullskläder ur julklappssäcken. Likadana tröjor men helt olika storlek till G och L. L fick svarta långkalsonger/leggings i stället för gröna.

tisdag 20 januari 2015

Julklappsmössor





Alla barnen fick varsin mössa i merinoull i julklapp. Både M och G föredrar fortfarande baklavamössor som värmer kinderna. Oftast har de dem ända upp till näsan. De är sydda i tre lager merinoull. P och L fick vanliga, förhoppningsvis lagom pösiga mössor. Dessa är bara i två lager.

torsdag 15 januari 2015

Vinterfärger

Novitas 7 bröder i storlek ca 39-41. Landar i Heimlaga Butiken som jag nu rensat från sånt som försvunnit. Nu finns åter plats att fylla på lagret, men det är ändå inte heltomt om någon fryser om fötterna...

måndag 12 januari 2015

Julklänning

Årets-dvs fjolårets numera-julklänning blev av samma modell som föregående år. I år sydd i Myllymuksuts sköna merinoull Salmiakki. Och finsk saltlakrits är precis de associationer jag får av detta mönster i svart och grått. Och jag gillar sånt...

lördag 10 januari 2015

Julegranen bäres ut ut ut

 Nej, det här är verkligen inte vår julgran, utan en helt vanlig utegran. Men vi har ägnat dagen åt att städa ut julen, inklusive granen som översomrar i sin papplåda i källaren.
Dags att städa ut fjolåret även på bloggen. Sammanfatta produktionen. Fortsatt sjunkande trend för hantverksproduktionen. Mariginell skillnad numerärt men det mesta handlar om snabba enkla saker. Stigande trend för mitt arbete. Det är helt OK för mig.

Det som bloggades under fjolåret var:
Tröjor/koftor/överdelar: 40 st
Byxor:20 par
Klänningar/kjolar:10 st
Sockor:15 par
Underkläder: 16 par
Mössor: 6 st
Övrigt sytt: 12





måndag 5 januari 2015

Pyjamasar



















Pyjamas brukar vara en återkommande julklapp. I år(fjol!) blev det ett par till M i diverse resttrikåtyger.Till polkagrisälskande L ett par pyjamasbyxor i en tjock pikéliknande trikå långrandig i rött och vitt.